Tuesday, 24. April 2018
 
   
 

Impresszum:
Főszerkesztő: Hakkel Vanda
vh@aheadmedia.com
Szerkesztő: Macsuga Viktória
vm@aheadmedia.com
Hirdetés: Kardos Veronika
vk@aheadmedia.com
tel.: +36 (1) 501-6710

Előfizetői megrendelések, információ, reklamáció:
ERON NORNIC Bt., ügyfélszolgálat (munkanapokon 9–16 óra között): tel.: +36 (70) 363-9929,
e-mail: terjesztes@eronnornic.com
Előfizetés: www.home-direkt.hu

 


H.O.M.E. 2018/3
2018. április–május

Előfizetés

 

Kedves Olvasó!

 

Üdvözöljük a mintaszerű H.O.M.E.-lapszámban!

 

Látványra fel! Az új, modern élet csodálatos, inkább folytonos éhség az ismeretlen dolgok felfedezésére. Ebben az összefüggésben ez egy minta-H.O.M.E. – amelyben a bátorság és az anyagkeverés példaértékűen mutatkoznak meg. Az új technológiák és technikák olyan anyagokat tudnak összepárosítani, amelyeket régen nehéz volt egymáshoz illeszteni. Többek között ez volt a 2017-es milánói iSaloni és a 2018-as kölni imm cologne bútorvásárok nagy tanulsága is: hódítanak az olyan anyagkeverékekből készült kreációk, mint a vörösréz, bőr és fa – például a Baxter szék esetében a borítónkon – vagy a kő, üveg, fa és textil összes variációi. Szintén idevág: a minták is visszatérésüket ünneplik az otthonokban. A legújabb mottó: „a több nem elég”. A minták trendjéről alapos esszét írt milánói tudósítónk, Norman Kietzmann – leírja, a visszafogottság évei után a bútor­tervezők hogyan fedezték fel újra a mintás felületek rendkívüli hatásosságát. A lakótér az érzelmek színpadává válik, ahol a vas keverékei éppúgy engedélyezettek, mint a gyermeki játékosság.

Ennek a trendnek egyik biztos ízlésű mintapéldáját is bemutatjuk Önöknek ebben a lapszámunkban. Kenzo Takada kereken húsz évvel ezelőtt akasztotta szögre divattervezői pályafutását – és azóta egy egészen új életet rendezett be magának. Párizs szívében lévő lakásában azonban máig mindenütt érezhető híressé vált esztétikai érzékének lenyomata. A sztárdesigner most meghívta a H.O.M.E.-ot, és bemutatta nekünk rendkívüli otthonát.

 

Először ebben a H.O.M.E.-ban gyűjtöttünk össze egy jó csokorra való mintalakást – izgalmas és innovatív ingatlanfejlesztési projektekben és történelmi múltú épületekben. Ebben a paradicsomi gazdagságban biztosan sok inspirációt talál majd – az összeállításban két budapesti beruházás is felsorakozik.

Ha az átalakulásról beszélünk, akkor a színművészetről is szót kell ejtenünk. Egy igazi „Kaméleon”, Nagy Ervin Jászai Mari-díjas színész látott minket vendégül privát életterében – ahol filmről, színházról, sikereiről, valamint a tárgyakkal és terekkel való kapcsolatáról beszélgettünk.

Tőle Habenczius Manna belsőépítész saját tervezésű, fényárban úszó otthona felé vettük az irányt, ahol az elegáns terek hívnak randevúra. Végezetül egy rendhagyó helyszínre látogattunk el Göbös-majorba, ahol a CAN Architects által tervezett vadászkápolnáról beszélgettünk Köninger Szilárddal, az építésziroda egyik alapítójával.

 

Tavaszi lapszámunkban a fürdőszobák is főszerepet kapnak: megmutatjuk, hogyan tehető ez a helyiség a család minden generációja számára valódi wellnesshelyszínné. Ötleteket adunk a gyerekek, tinik, fiatal felnőttek, a családok és az arany­éveiket élők fürdőszobái számára. Merüljön bele könnyedén ebbe a szép új fürdő­világba!

 

Érezze magát otthon!A H.O.M.E. következő száma 2018. május 11-én jelenik meg.