Friday, 26. April 2019
 
   
 

Impresszum:
Főszerkesztő: Hakkel Vanda 
vh@aheadmedia.com

 

Hirdetés: Budai-Kardos Veronika
vk@aheadmedia.com

Szerkesztőségi munkatárs:
Dudás Beáta
office.budapest@aheadmedia.com
tel.: +36 (1) 501-6710

 

Előfizetői megrendelések, információ, reklamáció: Magyar Posta Zrt.
Megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu/storefront/), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon és levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.

 

Előfizetés: www.home-direkt.hu

 


2019. április–május

Előfizetés

Kedves Olvasó!

 

Üdvözöljük az „egész napos” H.O.M.E.-ban!

 

Jelen lapszám a H.O.M.E. éjjel-nappal kiadása. Az é­­b­resz­­tő hangjait a „24 óra az ágyban, a fürdőben és az asztalnál” című összeállításunk szolgáltatja, amely­ben a vekkercsörgéstől a jóéjtpusziig, a frissítő zuhanytól az esti fogmosásig, a reggelitől a vacsor­a­partiig stílu­­sos tárgyakat kínálunk a nap minden pillanatára.

 

Egy olyan otthon megvalósítása, amely nappali és esti fényben is ékszerként ragyog, rendkívüli nehézségeket tartogat. A H.O.M.E. 24 órára beköltözött egy ilyen design-szentélybe – a bécsi Razumovszkij-palotába, amely két lelkes műgyűjtő-tulajdonosának hála egy gazdag magángyűjteménnyel felvértezett, fénnyel átjárt kiállítóhellyé változott, amely egyben a szuper­latívuszok otthona. Meg fog lepődni, mennyi meg­lepetés várja itt.

 

A fény mágiája különösen hatásosan érvényesül a francia designer, Inga Sempé lámpáiban is. „Madame Lampion” az április–májusi lapszám kiemelt formatervezője, aktuális H.O.M.E.-unk éjszakai ég­­boltjának fénylő csillaga. A részletek szerelmese sok időt szánt lapunkra és a vele készített interjúra – többek között a szak­má­jának sötét oldalairól, valamint a nők designvilágban betöltött helyzetéről és meg­ítéléséről mesélt, de vallo­mást tett arról is, hogy egy lámpatervezési munkát mindig előnyben részesít egy másik tárggyal – így akár egy székkel – szemben.

 

A fényen felül az optikai térjátékok is koncepcio­nál­hatják a belsőépítészetet – erre mutatunk egy izgalmas példát Dékány Annamária munkásságából.

 

Építészinterjúnkban Szerdahelyi Lászlóval, az Aspectus Architect vezető építészével, az általa tervezett új ibis Styles Budapest Airport Hotel lobbijában beszélgettünk. Aki pedig mélyebben szeretne elmerülni a szálloda építészetében és az elmúlt öt év legkiemelkedőbb építészeti munkáiban, látogasson el az Építészeti Szalonra a Műcsarnokba 2019. április 26. – augusztus 25. között.

 

A nappali fény fontos speciális effektusokkal járul hozzá korunk üvegezett, transzparens építészetének hatásossá­gához. A H.O.M.E. példákat hoz a világ minden tájáról, hogyan lehet főszerepet adni a napfénynek.

 

Még több csillogás: konyhai összeállításunkban a leg­nagyobb konyhai gyártók legsikeresebb modelljeit vizsgáljuk meg közelebbről, és megmutatjuk, hogyan lettek ezek az idők során még kifinomul­tabbak és ízlésesebbek. Lapszámunk további fénypontja a mele­gebb napok közeledtét jelzi: fevonultatjuk a teraszra és kertbe szánt legújabb szófákat, székeket, napozóágyakat – elhozzuk Önnek az outdoor design 2019-es trendjeit.

 

Jó szórakozást!

 

A következő H.O.M.E. 2019. május 10-én jelenik meg.