Monday, 24. July 2017
 
   
 

Impresszum:
Főszerkesztő: Hakkel Vanda
vh@aheadmedia.com
Szerkesztő: Macsuga Viktória
vm@aheadmedia.com
Hirdetés: Kardos Veronika
vk@aheadmedia.com
tel.: +36 (1) 450-2120

Előfizetői megrendelések, információ, reklamáció:
CG Futár Bt., ügyfélszolgálat (munkanapokon 9–16 óra között): tel.: +36 70 363 9929,
e-mail: terjesztes@cgfutar.hu
Előfizetés: www.home-direkt.hu

 


H.O.M.E. 2017/07–08
2017. július–augusztus

Előfizetés

 

Kedves Olvasó!

  

Felejthetetlen utazásra hívjuk a design innovációinak világába!

 

Versenyt futottunk az idővel a H.O.M.E. nyári különkiadásának szerkesztésekor. Nem sokkal a június végi lapzártánk előtt indította útjára Norman Foster a jövő designereit segítő, építészetében is stílusosan manifesztált alapítványát Madridban, Ian Schrager, a design­hotelek koronázatlan királya pedig mindössze néhány hete szentelte fel új, a Herzog & de Meuron tervezte, Public nevű szállodáját New York­ban. Londonban is pörögnek az esemé­nyek, a trendi Shore­ditch város­rész­ben nyílt meg az első európai Nobu hotel, míg Stock­holmban a neves német belsőépítész, Werner Aisslinger tervei alapján nyitotta meg kapuit a Hobo butikhotel.

Tömörebben: a H.O.M.E. kilencedik alkalommal repíti el Önt a világ designepicentrumaiba – 20 metropolisz 200 belsőépítészeti és építészeti újdonságának helyszínére. A H.O.M.E. vadonatúj hotelek, fenntartható épületek, stílusos bárok és éttermek, rendhagyó kulturális létesítmények, valamint impresszív köztéri építmények kulisszái mögé enged betekintést – és mivel az aktualitás fontos tényező számunkra, többnyire olyan látványosságokat gyűjtöttünk össze, amelyek az utóbbi 12 hónapban épültek vagy újultak meg valamilyen módon. A meg­szokott tíz kategória – látnivaló, spa, üzlet, márkabolt, iroda, klub, szálloda, butikhotel, étterem, bár – ez al­­kalommal is áttekinthetőbbé teszi a kínálatot.

Okos útikalauz designtudatos turistáknak. A lapszám, melyet most a kezében tart, páratlan a maga nemében, „használata” pedig igen egyszerű: Európa egyik nyugati pontjáról, Madridból kezdjük meg kalandunkat, majd innen kelet felé utazzuk körbe az egész bolygót, egészen New Yorkig. (Idén Budapestre is ellátogatunk!)

A H.O.M.E. utazási különszáma a H.O.M.E-országok (Németország, Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) szerkesztőinek közös munkája, mely innovatív példákkal szemlélteti a nemzetközi építészeti helyzetet és annak csapásirányait, egyúttal kedv­csinálóként is szolgálhat egy-egy úti célpont – Madri­d, London, Párizs, Rotterdam, Milánó, Hamburg, Firenze, Koppenhága, Berlin, Stockholm, Fokváros, Budapest, Szingapúr, Tajpej, Tokió, Melbourne, San Francisco, Mexikóváros, Miami és New York – személyes felkeresésére. Kiegészítő olvasmányként pedig szeretettel ajánljuk az Out of Home lapszám egyfajta „online kiterjesztését”, a H.O.M.E. szakmai felügyelete alatt működő Signature Places nevű weboldalt (www.signatureplaces.com), amely e lapszámhoz hasonló tematika szerint vonultat fel számos izgalmas helyszínt a világ minden tájáról.

Kellemes nyarat és sok utazást kívánunk!A H.O.M.E. következő száma 2017. szeptember 15-én jelenik meg.